Комплетна реконструкција Партизанске улице
20. априла 2018.
Асфалт у Горњој Стражави и још три села
20. априла 2018.
Прикажи све

Значајна подршка општини Прокупље

– Општина Прокупље је из Фонда за локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе за реализацију пројеката добила 11, 5 милиона динара. Ова средства биће употребљена за реконструкцију и санацију крова, као и санацију фасаде зграде Општинске управе Општине Прокупље, рекао је на потписивању уговора у Београду председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Подршку из Фонда за локалне самоуправе добило је 59 општина и градова Србије.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је истакао да је ове године Фонд за локалне самоуправе увећан 32 пута, тако да је 320 милиона динара веома значајна подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и боље пружање услуга грађанима, али и организацији културних, спортских, туристичких и других манифестација.

-Циљ овог програма јесте да се помогне локалним самоуправама у пословима који су њихова изворна надлежност, а да им је подршка потребна говори и чињеница да је 120 локалних самоуправа пријавило 171 пројекат, нагласио је министар Ружић и додао ће из овог фонда бити финансирана реализација три врсте пројеката, па ће тако 33 локалне самоуправе добити више од 262 милиона динара за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети.

Више од  48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија добиће 18 општина и градова, док ће са више од 10 милиона динара бити подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких  манифестација.

 

 

 

Величина слова: