Лов туристичка атракција у Топлици
11. августа 2016.
Одржана седница СО Прокупље
15. августа 2016.
Прикажи све

Абрашевић потврдио прошлогодишњи успех


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Abrasevic%201 Abrasevic%202

КУД „Абрашевић“ је и ове године најбоље на „Балкан фолк фесту“ у Бугарској у конкуренцији 269 ансамбала из 19 земаља. Они су по други пут учествовали на овом фестивалу и потврдили прошлогодишњи успех.

– Потврдили смо успех од прошле године показавши им и овај пут да смо заслужено најбољи,рекао је на конференцији за новинаре организатор фолклорних активности и кореограф у КУД „Абрашевић“ Горан Денић.

Он је истакао да се „Абрашевић“ представио играма из Поморавља,Рађевине и Шопском шесторком.

Чланови екипе,која је у Златним Пјасцима добила одличне оцене за наступ и игру,нагласили су да су веома задовољни оним што су приказали тамошњој публици.

– Десило нам се да је док смо наступали музика у једном тренутку стала,али ми нисмо. Наставили смо да играмо и таква наша реакција,односно понашање на сцени је оцењено позитивно и највишом оценом,испричала је једна од чланица КУД „Абрашевић“.

Ово је,према речима учесника,била и прилика за дружење и размењивање искустава,али и још једна потврда квалитета рада КУД „Абрашевић“,које ће следеће године обележити 100 година постојања. 

Abrasevic%203 Abrasevic%204

Величина слова: