Prevencijom protiv bolesti srca
20. septembra 2016.
Vojni lekari u selima prokupačke opštine
22. septembra 2016.
Prikaži sve

Abrašević za prokupačku publiku

Da se prokupačka publika uželela tradicionalnih srpskih igara i dobre narodne pesme,pokazao je još jednom koncert KUD „Abrašević“,koji je i ovaj put okupio najverinije gledaoce. Pored brojnih Prokupčana,kao velika podrška iz publike ovom umetničkom društvu i ovoga puta bila je  većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić.

abrasevic1 abrasevic2

Na koncertu su nastupili  članovi Abraševića,Ženska pevačka grupa Doma kulture i vokalni solista Dragan Cekić.

Dvostruki pobednici Balkan folk festa,nastupili su sa igrama kojima su na mnogim festivalima u našoj zemlji,ali i van njenih granica,oduševljavali ljubitelje folklora. Burni aplauzi bili su potvrda njihovih brojnih uspeha i podstrek da tako nastave i ubuduće.

Za svoju publiku,za koju kako kažu,igraju sa još većim žarom i uživanjem,opušteno,bez takmičarske tenzije,ali sa velikom odgovornošću,izveli su igre iz Kosanice,Bujanovca,Leskovca,Pirota,ali i Moravac,Šopski šestrorak,Kosovske kraljice i Vlaške igre.

 brasevic4 abrasevic%204

-Publika je uživala i ovaj,kao i svaki prethodni put i aplauzima poručila da bi ovakve koncerte češće želela da vidi u svom gradu,rekao je marketing radnik Doma kulture Vladan Milutinović i dodao da su posetioci po prvi put,pred početak koncerta  u holu bioskopa „Toplica“ na video bimu mogli da vide kratku prezentaciju o KUD „Abrašević“,njihovim nastupima i radu.

abrasevic6 abrasevic3

On je najavio i obilazak prokupačkih škola u cilju promovisanja i popularizacije rada ovog društva i upisa novih članova.

abrasevic6

-Upis novih članova u „Abrašević“ je u toku i trajaće do početka oktobra i obeležavanja „Dečije nedelje“,kada će za najmlađe prokupačke osnovce,u okviru ove manifestacije,nastupiti članovi najmlađeg ansamba KUD „Abrašević “,dodao je Milutinović. 

Veličina slova: