Веће уштеде у буџету
30. новембра 2015.
Неопходна безбедност свих учесника у саобраћају
2. децембра 2015.
Прикажи све

Акција омладине Црвеног крста


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Поводом Светског дана борбе против ХИВ-а,омладина Црвеног крста Прокупље у центру града делила је пролазницима информативно-едукативне брошуре и флајере и разговарала са заинтересованим грађанима на тему превенције ХИВ-а,борбе против АИДС-а и активностима за смањење дискриминације према особама које живе са ХИВ/АИДС-ом.

– Здравље и брига о људима и промоција хуманих вредности су неки од приоритета у раду Црвеног крста. Деловање Црвеног крста Србије заснива се на основним принципима Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца,а то су хуманост,непристрасност,неутралност,независност,добровољност,јединство и универзалност,истакла је сарадник Црвеног крста Прокупље Марија Лазић.

Светски дан борбе против сиде је важан да подсети јавност да ХИВ није нестао,да постоји и даље витална потреба да се сакупе средства,подигне свест,победе предрасуде и побољша образовање.

Према речима Лазићеве,на основу података Института за јавно здравље из Ниша,у општинама Топличког и Нишавског округа регистровано је 149 лица заражених ХИВ-ом.

1_%20decembar 

Величина слова: