Veće uštede u budžetu
30. novembra 2015.
Neophodna bezbednost svih učesnika u saobraćaju
2. decembra 2015.
Prikaži sve

Akcija omladine Crvenog krsta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a,omladina Crvenog krsta Prokuplje u centru grada delila je prolaznicima informativno-edukativne brošure i flajere i razgovarala sa zainteresovanim građanima na temu prevencije HIV-a,borbe protiv AIDS-a i aktivnostima za smanjenje diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV/AIDS-om.

– Zdravlje i briga o ljudima i promocija humanih vrednosti su neki od prioriteta u radu Crvenog krsta. Delovanje Crvenog krsta Srbije zasniva se na osnovnim principima Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca,a to su humanost,nepristrasnost,neutralnost,nezavisnost,dobrovoljnost,jedinstvo i univerzalnost,istakla je saradnik Crvenog krsta Prokuplje Marija Lazić.

Svetski dan borbe protiv side je važan da podseti javnost da HIV nije nestao,da postoji i dalje vitalna potreba da se sakupe sredstva,podigne svest,pobede predrasude i poboljša obrazovanje.

Prema rečima Lazićeve,na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje iz Niša,u opštinama Topličkog i Nišavskog okruga registrovano je 149 lica zaraženih HIV-om.

1_%20decembar 

Veličina slova: