Обележена годишњица формирања одреда
5. августа 2014.
Већа заштита потрошача
7. августа 2014.
Прикажи све

Акредитација Дома здравља до краја године


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DomZdravlja2

Прокупачки Дом здравља до краја године требало би да добије акредитацију,а сам поступак овог процеса очекује се да буде завршен до 15. новембра. Према речима портпарола Дома здравља Љубице Станковић формирани су неопходни тимови за одређене области,који ће спровести поступак самооцењивања.

– Одређени су тимови за руковођење,управљање информацијама,људске ресурсе,животну средину,лабораторију,гинекологију,педијатрију,општу медицину и поливалентну патронажу. Они су састављени од више чланова који су компетентни за одређену област,истиче Станковић.

На територији Топличког управног округа прокупачки Дом здравља је једина здравствена установа која није акредитована. Овакво кашњење надлежни у овој установи објашњавају тиме што је дуго трајао процес одвајања Дома здравља од прокупачке Болнице,док су остали домови здравља већ били самостални.

– Акредитација је поступак оцењивања квалитета рада здравствених установа,на основу примене оптималног нивоа урађених стандарда рада здравствених установа у одређеној области здравствене заштите,нагласила је портпарол Дома здравља Љубица Станковић.

Сам процес акредитације конципиран је тако да обезбеди оквир који ће омогућити здравственим установама да дефинишу и имплементирају потребне промене и направе приоритете за континуирано унапређење сопствених услуга. 

 

Величина слова: