Победа за врх табеле
24. фебруара 2015.
Уписан најстарији пети разред
26. фебруара 2015.
Прикажи све

Активни и у резерви


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У организацији Удружења резервних војних старешина Прокупља (РВС) одржано је предавање на тему „Актуелна војно-политичка ситуација у свету и нашој земљи“. Осим чланова овог Удружења,предавању су присуствовали и представници СУБНОР-а и војних пензионера Прокупља.

Говорећи о војно-политичкој ситуацији у свету,председник прокупачког Удружења РВС Сандре Петкоски рекао је да је добро што је средином фебруара потписано примирје између војних снага Украјине и проруских активиста.

– Најновија дешавања у Украјини и активности НАТО пакта приморали су Русију да крене са производњом најновијих врста оружја и повећањем средстава намењених за војне потребе,рекао је он.

Говорећи о војно-безбедносној ситуацији у Србији он је нагласио да је стање у Копненој зони безбедно и стабилно.

– Припадници Војске Србије,заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова,професионално и одговорно извршавају све своје задатке у Копненој зони која се простире од Газиводе-Копаоника-Прекополца-Мердара-Сијеријске Бање-Кончуља до Скопске Црне Горе у дужини од скоро 400 километара,изјавио је Петкоски.  

DSC_5522

Величина слова: