„Сањалице“ на пријему код председника
8. новембра 2017.
Стална едукација пољопривредника
10. новембра 2017.
Прикажи све

Амбасадор Норвешке посетио Леони


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

leoni%20norveski%20ambasador1

Амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнестад и председник Општине Прокупље Александар Симоновић са сарадницима посетили су немачку компанију Леони. Генерални директор ове највеће компаније на југу Србије Клеменс Сакс и заменик генералног директора Ана Пешић упознали су уваженог госта са производним програмом и плановима рада фирме у наредном периоду.

Након обиласка производних погона амбасадор Бјорнестад изразио је велико задовољство оним што је видео.

leoni%20norveski%20ambasador%2022(1) leoni%20norveski%20ambasador3

– Србија је постала погодно место за стране инвеститоре. Са задовољством сам  обишао производне хале ове светски признате компаније која има погоне у Европи и целом свету . Досадашњи осмогодишњи рад и остварени производни резултати указују на овдашњу добру сарадњу и производну климу и позив су и за друге стране компаније које желе да отворе своје фабрике  у Србији,изјавио је амбасадор Краљевине Норвешке додавши да у Србији са великим успехом већ неколико година послује и норвешка фирма Теленор.

leoni%20norveski%20ambasador2

Према  речима Бјорнестада,најављена посета  премијерке  Србије Ане Брнабић Норвешкој велика је прилика за остваривање нових  пословних контаката у између привредника две пријатељске земље.

Генерални директор компаније Леони Клеменс Сакс изразио је велико задовољство због посете амбасадора Норвешке и додао да су у протеклом периоду амбасадори  многих европских земаља  посетили ову фабрику  у Прокупљу.

– Настојимо да радницима наше компаније  створимо што лепше услове за рад и брига о њима нам је на првом месту. Због тога смо ове године највише радили на уређењу појединих хала како би запослени овде имали леп и пријатан простор за рад,изјавио је Сакс додавши да у наредном периоду планирају  отварање и  четврте фабрике Леонија  у Србији.

leoni%20norveski%20ambasador5

Он је посебно подвукао да је профит јако битан за менаџмент,али да је исто тако важно и да запослени у компанији буду задовољни условима рада.

Говорећи о компанији заменик директора Ана Пешић је истакла  да је 2009. године када је у  Прокупљу отворен погон ове немачке фирме у њој радило само 100 радника а да их је данас близу 3.000,што најбољи показатељ да је ова компанија изабрала право место за инвестирање.

naleoni11

– У производним халама Леонија у Прокупљу сада ради 2.700,Малошишту 2.800 и у  Нишу 2.200 радника. Менаџмент компаније у Немачкој је изузетно задовољан оствареним резултатима у протеклих осам година у Србији. То је и разлог зашто се овде планира  проширење и повећање производње и отварање и четврте  фабрике у нашој земљи,изјавила је Ана Пешић.

   

Величина слова: