„Sanjalice“ na prijemu kod predsednika
8. novembra 2017.
Stalna edukacija poljoprivrednika
10. novembra 2017.
Prikaži sve

Ambasador Norveške posetio Leoni


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

leoni%20norveski%20ambasador1

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornestad i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović sa saradnicima posetili su nemačku kompaniju Leoni. Generalni direktor ove najveće kompanije na jugu Srbije Klemens Saks i zamenik generalnog direktora Ana Pešić upoznali su uvaženog gosta sa proizvodnim programom i planovima rada firme u narednom periodu.

Nakon obilaska proizvodnih pogona ambasador Bjornestad izrazio je veliko zadovoljstvo onim što je video.

leoni%20norveski%20ambasador%2022(1) leoni%20norveski%20ambasador3

– Srbija je postala pogodno mesto za strane investitore. Sa zadovoljstvom sam  obišao proizvodne hale ove svetski priznate kompanije koja ima pogone u Evropi i celom svetu . Dosadašnji osmogodišnji rad i ostvareni proizvodni rezultati ukazuju na ovdašnju dobru saradnju i proizvodnu klimu i poziv su i za druge strane kompanije koje žele da otvore svoje fabrike  u Srbiji,izjavio je ambasador Kraljevine Norveške dodavši da u Srbiji sa velikim uspehom već nekoliko godina posluje i norveška firma Telenor.

leoni%20norveski%20ambasador2

Prema  rečima Bjornestada,najavljena poseta  premijerke  Srbije Ane Brnabić Norveškoj velika je prilika za ostvarivanje novih  poslovnih kontakata u između privrednika dve prijateljske zemlje.

Generalni direktor kompanije Leoni Klemens Saks izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete ambasadora Norveške i dodao da su u proteklom periodu ambasadori  mnogih evropskih zemalja  posetili ovu fabriku  u Prokuplju.

– Nastojimo da radnicima naše kompanije  stvorimo što lepše uslove za rad i briga o njima nam je na prvom mestu. Zbog toga smo ove godine najviše radili na uređenju pojedinih hala kako bi zaposleni ovde imali lep i prijatan prostor za rad,izjavio je Saks dodavši da u narednom periodu planiraju  otvaranje i  četvrte fabrike Leonija  u Srbiji.

leoni%20norveski%20ambasador5

On je posebno podvukao da je profit jako bitan za menadžment,ali da je isto tako važno i da zaposleni u kompaniji budu zadovoljni uslovima rada.

Govoreći o kompaniji zamenik direktora Ana Pešić je istakla  da je 2009. godine kada je u  Prokuplju otvoren pogon ove nemačke firme u njoj radilo samo 100 radnika a da ih je danas blizu 3.000,što najbolji pokazatelj da je ova kompanija izabrala pravo mesto za investiranje.

naleoni11

– U proizvodnim halama Leonija u Prokuplju sada radi 2.700,Malošištu 2.800 i u  Nišu 2.200 radnika. Menadžment kompanije u Nemačkoj je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima u proteklih osam godina u Srbiji. To je i razlog zašto se ovde planira  proširenje i povećanje proizvodnje i otvaranje i četvrte  fabrike u našoj zemlji,izjavila je Ana Pešić.

   

Veličina slova: