Топлотни удар опасан по живот
10. августа 2017.
Искуство и добра енергија
14. августа 2017.
Прикажи све

Асфалтирање прокупачких улица


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

radovi%20ulica%201 radovi%20ulica%202

 Како наводи члан Општинског већа за инфраструктуру у Општини Прокупље Милан Аранђеловић,до краја месеца септембра,у Прокупљу ће бити асфалтирано седам улица.

-Оне улице које су планиране да буду асфалтиране у овој години,биће и завршене. Реч је о Видовданској,Јеврејској,Мостарској,Божурској,затим Појатској,Нишавској и Моравској улици. Биће асфалтирано више од два километра,рекао је Аранђеловић и додао да је укупна вредност ових радова,који ће се финансирати из буџета Општине Прокупље 45 милиона динара.

Упоредо са асфалтирањем обавља се и крпљење ударних рупа,најпре у најпрометнијим,а онда и мање прометним прокупачким улицама.

radovi%20ulica%203 radovi%20ulica%204

Приоритет је град,али  Општина Прокупље води рачуна и о сеоским путевима и улицама,те је тако за њихово насипање  потрошено око 25 милиона динара,а ребалансом буџета биће издвојено још 15 милиона динара у ове сврхе.

-Циљ нам је асфалт у свим улицама,тако да ћемо и следеће године да наставимо асфалтирање оних улица које нису биле планом предвиђене за ову годину,нагласио је већник Аранђеловић и додао да је у току и израда техничке документације за изградњу савременог пијачног комплекса,који ће се састојати од неколико објеката.

Он ће бити смештен на простору испод средње пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

– Идејна документација за мост на Стражавачкој реци,који ће повезивати улице Вељка Влаховића и Копаоничку са новом пијацом је у завршној фази,као и за приступне саобраћајнице и паркинг,а онда следи и друга фаза,која ће се састојати од изградње објеката,нагласио је Аранђеловић и додао да је планирано  да овај пројекат буде реализован у наредне три године,а  почетак радова се очекује већ у 2018. години.  

Величина слова: