Пензионери на пријему код председника Општине
27. октобра 2015.
Празник бокса у Прокупљу
29. октобра 2015.
Прикажи све

„Бандит или песник“ представљен у Београду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Drainac%20u%20Beogradu(1)(1) 

После своје прве промоције на овогодишњој манифестацији „Драинчеви сусрети песника“,најновији избор песама,једног од највећих српских песника Рада Драинца „Бандит или песник“,доживела је своју промоцију и у Београду у Удружењу књижевника.

Поред библиотекара Завичајног фонда Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драгана Огњановића,који је сачинио избор песама које се налазе у овој збирци и овом приликом говорио о овом великом српском песнику,у промоцији су учествовали и песник Миљурко Вукадиновић и драмски уметник Вицо Дардић.

Испред издавача о најновијем избору Драинчеве поезије говорио је Перо Ђурђевић,као и уредник издања Андреј Јелић Мариоков.

-Прошло је 10 година од када је штампан последњи избор Драинчевих песама. Као издавачи књигу „Бунтовник или песник“ потписују „Удружење српских издавача“ и „Интелекта“,рекао је Драган Огњановић,истичући да намера приређивача овог избора није била да открива Драинца,јер је он давно откривен,већ да сачини избор који би био приступачан ширем читалачком кругу.

 

Учесници овог скупа сложили су се да како време пролази Драинац бива све актуелнији,његова поезија звучи много разумљивије,а побуна против буржоазије искреније. 

Величина слова: