Penzioneri na prijemu kod predsednika Opštine
27. oktobra 2015.
Praznik boksa u Prokuplju
29. oktobra 2015.
Prikaži sve

„Bandit ili pesnik“ predstavljen u Beogradu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Drainac%20u%20Beogradu(1)(1) 

Posle svoje prve promocije na ovogodišnjoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“,najnoviji izbor pesama,jednog od najvećih srpskih pesnika Rada Drainca „Bandit ili pesnik“,doživela je svoju promociju i u Beogradu u Udruženju književnika.

Pored bibliotekara Zavičajnog fonda Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragana Ognjanovića,koji je sačinio izbor pesama koje se nalaze u ovoj zbirci i ovom prilikom govorio o ovom velikom srpskom pesniku,u promociji su učestvovali i pesnik Miljurko Vukadinović i dramski umetnik Vico Dardić.

Ispred izdavača o najnovijem izboru Drainčeve poezije govorio je Pero Đurđević,kao i urednik izdanja Andrej Jelić Mariokov.

-Prošlo je 10 godina od kada je štampan poslednji izbor Drainčevih pesama. Kao izdavači knjigu „Buntovnik ili pesnik“ potpisuju „Udruženje srpskih izdavača“ i „Intelekta“,rekao je Dragan Ognjanović,ističući da namera priređivača ovog izbora nije bila da otkriva Drainca,jer je on davno otkriven,već da sačini izbor koji bi bio pristupačan širem čitalačkom krugu.

 

Učesnici ovog skupa složili su se da kako vreme prolazi Drainac biva sve aktuelniji,njegova poezija zvuči mnogo razumljivije,a pobuna protiv buržoazije iskrenije. 

Veličina slova: