Чисте руке пут до здравља
15. октобра 2015.
Богат спортски викенд
19. октобра 2015.
Прикажи све

Берба грожђа у пуном јеку


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

berba%20grupno berba%201

Падавине забележене првих октобарских дана условиле су да виноградари интензивно крену са бербом грожђа. Ово воће на територији прокупачке општине налази се на површини од скоро 173 хектара.

Према речима виноградара Миливоја Стошића из села Рељинац,овогодишњи род у односу на прошлу годину знатно је бољи и квалитетнији.

– Прошле године због честих падавина род је био много слаб,а квалитет незадовољавајући. Ове године,захваљујући временским приликама,примени агротехничких и заштитних мера род је одличан,изјавио је Стошић и истакао да је са површине од 65 ари имао род од скоро 5,5 тона.

Берба појединих сорти грожђа у предузећу Топлички виногради доо у Гојиновцу,који се простиру на површини од 35 хектара,кренула је средином септембра. Менаџер ове фирме Драган Ковачевић изјавио је да ће се берба наставити за неколико дана.

Председник Удружења виноградара Топлица из Прокупља Слободан Станковић изјавио је да је добро што се из године у годину повећавају површине под овим воћем и што се све више младих опредељује да се бави виноградарством.

 

– Виноградари Прокупља могу бити задовољни приносима и квалитетом грожђа,рекао је Станковић и додао да ће се највеће количине овогодишњег рода употребити за прављење ракије и вина. 

berba2 berba4

 

  

Величина слова: