Предавање о дијабетесу у компанији “Леони”
14. новембра 2017.
Велика улагања у путну мрежу
16. новембра 2017.
Прикажи све

Бесплатан ултразвук и мамографија у Болници


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bolinca%20slika 

Акција  бесплатних  превентивних прегледа у Општој болници „Др Алекса Савић“ у Прокупљу биће настављена у недељу 19. новембра, од 8 до 16 часова  у  амбуланти Интерног одељења.

Због великог интересовања за ултразвук абдомена, ова врста прегледа биће омогућена грађанима који у претходној акцији нису били припремљени за овакав преглед.

–  Циљ  акције је да сви грађани имају могућност да провере своје здравље, а посебно је важно истаћи да у оквиру ове акције могу да изврше ултразвучни преглед и мамографију, што је и најбоља дијагностика за одређена обољења, истакла је  директорка прокупачке болнице др Сњежана Арсић.

У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа, која је трећа по реду у  Општој болници у Прокупљу, прегледи се могу обавити без упута и оверене здравствене књижице .

 Грађани који су заинтересовани за ултразвучни преглед треба да се припреме тако што претходног дана не уносе храну после 18 сати. Када је реч о мамографији која такође може да се обави у трећој акцији, она је омогућена женама старијим од 50 година и  под условом да у последње две године нису обавиле ову врсту дијагностике.

Величина слова: