Дом културе у пројекту „Ево рука“
23. децембра 2016.
Представљен нови број ТОК-а
27. децембра 2016.
Прикажи све

Бесплатан упис у библиотеку


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

volonteri%202(1)

Како би књигу учинили доступнијом свима који желе да читају,Народна библиотека „Раде Драинац“ од 1. јануара 2017. године уводи бесплатан упис у Библиотеку одређеним категоријама становништва.

– Одлучили смо да праксу многих библиотека у Србији спроведемо у дело и код нас. Тако ћемо инвалидима,корисницима Центра за социјални рад,трудницама,незапосленима,старијим од 65 година и добровољним даваоцима крви омогућити бесплатан упис. Све са циљем да књига свима онима који желе да читају буде доступна,а да их финансије притом не омету у томе,истакао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

Дугогодишњу традицију бесплатног уписа Библиотека наставља да негује са прокупачким основним школама,те је тако и ове године бесплатне чланске карте поделила новој генерацији првака. Библиотака у Прокупљу тренутно има нешто мање од 2.000 чланова.

– Годишња чланска карта на Одељењу за одрасле кошта 500,а на Дечијем 300 динара. Учлањење за групе од десет и више чланова доноси попуст,па тако у овом случају одрасли плаћају 300,а деца 200 динара,наглашава Огњановић.  

Величина слова: