Dom kulture u projektu „Evo ruka“
23. decembra 2016.
Predstavljen novi broj TOK-a
27. decembra 2016.
Prikaži sve

Besplatan upis u biblioteku


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

volonteri%202(1)

Kako bi knjigu učinili dostupnijom svima koji žele da čitaju,Narodna biblioteka „Rade Drainac“ od 1. januara 2017. godine uvodi besplatan upis u Biblioteku određenim kategorijama stanovništva.

– Odlučili smo da praksu mnogih biblioteka u Srbiji sprovedemo u delo i kod nas. Tako ćemo invalidima,korisnicima Centra za socijalni rad,trudnicama,nezaposlenima,starijim od 65 godina i dobrovoljnim davaocima krvi omogućiti besplatan upis. Sve sa ciljem da knjiga svima onima koji žele da čitaju bude dostupna,a da ih finansije pritom ne ometu u tome,istakao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

Dugogodišnju tradiciju besplatnog upisa Biblioteka nastavlja da neguje sa prokupačkim osnovnim školama,te je tako i ove godine besplatne članske karte podelila novoj generaciji prvaka. Bibliotaka u Prokuplju trenutno ima nešto manje od 2.000 članova.

– Godišnja članska karta na Odeljenju za odrasle košta 500,a na Dečijem 300 dinara. Učlanjenje za grupe od deset i više članova donosi popust,pa tako u ovom slučaju odrasli plaćaju 300,a deca 200 dinara,naglašava Ognjanović.  

Veličina slova: