Подршка привредном развоју Прокупља
15. јуна 2017.
Глумци у хуманитарној акцији
19. јуна 2017.
Прикажи све

Бесплатна лекарска помоћ

dz%2016_%206_(3)

 

 У оквиру пројекта „Ипак постоји неко ко брине о њима“,око 900 грађана општине Прокупље,добило је бесплатну лекарску помоћ. Реализација пројекта је почела 1. фебруара,а њиме су обухваћени старији становници наше општине,они који живе сами,слабијег су материјалног стања и нису у могућности да самостално обаве прегледе.

Према речима портпарола Дома здравља Виолете Мирковић,циљ овог пројекта је обилазак старих,болесних и изнемоглих лица,која нису у могућности да стигну до свог изабраног лекара.

-Њима је омогућен комплетан лекарски преглед,мање дијагностичке процедуре,помоћ у кући и нега,истакла је Мирковић и додала да су на пројекту ангажовани и стручни сарадници,као и то да је са сваким корисником обављен разговор,евидентирани социоекономски проблеми и дат савет у циљу решавања проблема.

Они се обилазе два пута месечно у зависности од здравственог стања.

У реализацији овог пројекта заједно са Домом здравља,учествују Општина Прокупље,  Центар за социјални рад,Невладина организација „Инклузија данас“,Удружење слепих и слабовидих Прокупље и представници локалних заједница.

Величина слова: