Венци на споменик Кости Војиновићу
28. фебруара 2017.
Расписан Ђурђевдански књижевни конкурс
2. марта 2017.
Прикажи све

Бесплатна подела садница


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sadnice%2011 sadnice%2022

Расадник „Топлица“ који послује у оквиру ЈКП „Хамеум“,врши бесплатну поделу шумских садница лишћара и четинара,намењених за пошумљавање приватних поседа.

Данас,у сарадњи са Покретом Горана Србије-Управа за за шуме,у Расаднику је подељено 3000 садница тополе.

sadnice%2033 sadnice%2044

Према речима Мира Илића из ЈКП „Хамеум“,међу житељима општине Прокупље влада велико интересовање за бесплатне саднице,тако да је рок за пријављивање продужен. Власници земљишта могу да конкуришу за доделу садница  у просторијама  ЈКП „Хамеум“ .

-Пошумљавање се може вршити на земљишту  пете и шесте класе,на пашњацима и шумском земљишту. За пошумљавање пољопривредног земљишта неопходно је извршити пренамену у шумско. Иначе,према правилнику који је прописало Министарство пољопривреде,заинтересовани за пошумљавање могу добити по хектару 300 садница тополе,лишћара 600 садница а четинара и багрема 2500 садница. Они који не испуњавају услове по конкурсу,могу тополу да купе у Расаднику по цени од 88 динара .

 

 

Величина слова: