Venci na spomenik Kosti Vojinoviću
28. februara 2017.
Raspisan Đurđevdanski književni konkurs
2. marta 2017.
Prikaži sve

Besplatna podela sadnica


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sadnice%2011 sadnice%2022

Rasadnik „Toplica“ koji posluje u okviru JKP „Hameum“,vrši besplatnu podelu šumskih sadnica lišćara i četinara,namenjenih za pošumljavanje privatnih poseda.

Danas,u saradnji sa Pokretom Gorana Srbije-Uprava za za šume,u Rasadniku je podeljeno 3000 sadnica topole.

sadnice%2033 sadnice%2044

Prema rečima Mira Ilića iz JKP „Hameum“,među žiteljima opštine Prokuplje vlada veliko interesovanje za besplatne sadnice,tako da je rok za prijavljivanje produžen. Vlasnici zemljišta mogu da konkurišu za dodelu sadnica  u prostorijama  JKP „Hameum“ .

-Pošumljavanje se može vršiti na zemljištu  pete i šeste klase,na pašnjacima i šumskom zemljištu. Za pošumljavanje poljoprivrednog zemljišta neophodno je izvršiti prenamenu u šumsko. Inače,prema pravilniku koji je propisalo Ministarstvo poljoprivrede,zainteresovani za pošumljavanje mogu dobiti po hektaru 300 sadnica topole,lišćara 600 sadnica a četinara i bagrema 2500 sadnica. Oni koji ne ispunjavaju uslove po konkursu,mogu topolu da kupe u Rasadniku po ceni od 88 dinara .

 

 

Veličina slova: