Због одрона обустављен железнички саобраћај
13. марта 2017.
Обележен Светски дан потрошача
15. марта 2017.
Прикажи све

Бесплатна правна помоћ за грађане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 pravna%20pomoc

У Општини Прокупље данас је представљен пројекат „Мобилна правна клиника“,  који спроводе Правни факултет у Нишу и невладина организација Клуб за оснаживање младих  КОМ 018,а подржан  је од стране Амбасаде Краљевине Холандије.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић присуствовао је презентацији овог пројекта и том приликом истакао значај његове реализације у општини Прокупље,као и општинама Куршумлија,Житорађа и Мерошина.

– Пројекат „Мобилна правна клиника“ је од великог значаја јер омогућава бесплатну правну помоћ најугроженијим  категоријама становништва,  како ромске популације тако и свим грађанима на територији Топличког округа који нису у могућности да плате услуге адвоката и остваре нека своја права. Овај пројекат има вишеструки значај,јер у њему учествују и студенти треће и четврте године Правног факултета који ће моћи да стекну искуство и употпуне стечено знање,истакао је председник  Симоновић. Он је такође додао да Општина Прокупље чини напоре како би Ромима обезбедила боље животне услове.

Презентацији пројекта  „Мобилна правна клиника“ присуствовали су  представници ромске популације из општина Прокупље,Куршумлија и Житорађа,као и представници невладиних организација и удружења.Пројекат су присутнима представили професор Правног факултета Дарко Димовски,представник Клуба за оснаживање младих  Никола Божановић и представник Друштва Рома Прокупље Дејан Живковић . 

Према речима Божановића,пројекат ће бити спроведен у наредне две године и оно што је најважније је да је по први пут  „правна  клиника“ као могућност правне помоћи из Ниша кренула и у друге општине. Циљ је да друштвено и социјално угрожене категорије становништва остваре своја права,као и да студенти  осим теоријских стекну и практична знања,казао је Божановић.

Величина слова: