Више новца за пољопривреду
13. септембра 2016.
Обележена годишњица формирања Удружења
15. септембра 2016.
Прикажи све

Бесплатне саднице за јесењу садњу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

rasadnik2%2014_9(1) 

У расаднику  "Топлица"  ЈКП „Хамеум“  засађено је око 30 хиљада садница,намењених за садњу градских дрвореда и пошумљавање приватних поседа. Саднице каталпа (лоптасто дрво),јасена и јавора,које су засађене на површини од једног хектара,красиће прокупачке улице,док   су тополе и багрем  намењени за пошумљавање  шума и пашњака.

-Из градског расадника    већ су бесплатно  у више наврата  дељене саднице за пошумљавање приватних поседа. По први пут обезбедили смо и саднице за јесењу садњу власницима парцела које спадају у земљиште шесте и седме класе,односно,шумско земљиште,као и парцеле које су у категорији пашњака и шума. Ове јесени  бесплатне саднице покриће око 15 хектара претежно ерозивног и плавног земљишта.  Неке врсте,као што су четинари и неке врсте лишћара,обезбеђене су из расадника Покрета горана Србије и „Србијашума“,казао је  инжењер шумарства у расаднику "Топлица" Миро Илић.

rasadnik%201%2014_9

Бесплатне саднице биће подељене грађанима свих топличких општина,Прокупља,Блаца,Куршумлије и Житорађе. Захтеви се подносе почев  од 1. октобра у просторијама ЈКП „Хамеум“ у улици Василија Ђуровића Жарког. 

Иначе,у великој акцији пошумљавања Србије,која је у току   биће засађено око 4 милиона садница четинара и лишћара.   Министарство пољопривреде и Управа за шуме планирају да до 2020. године пошумљеност Србије са 35 порасте на  40одсто,што је у складу са прописима и законима Европске уније.

 

Величина слова: