Ученици на стручној пракси
28. новембра 2016.
Фонд за таленте наградио најбоље студенте
30. новембра 2016.
Прикажи све

Бесповратна средства за пољопривредне задруге

Европска унија и Влада Швајцарске подржаће преко развојног програма Европски ПРОГРЕС са 207.961 евра реализацију пројекта пет пољопривредних удружења и две пољопривредне задруге  из југоисточне и југозападне Србије,  који ће им помоћи да унапреде производњу  и буду конкурентнији на тржишту.

Добијана средства пољопривредници ће искористити за набавку механизације,опреме за прераду и производњу пољопривредних производа,или мање грађевинске радове попут изградње хладњача или сушара и на тај начин повећати обим производње и увести технолошке иновације.

Пројекти усмерени на унапређење воћарства и повртарства,сточарства и пчеларства  у програмским општинама,изабрани су у оквиру  друге фазе позива пољопривредним произвођачким групама која је трајала током септембра и октобра 2016. године.

-Како би искористили значајан потенцијал који пољопривреда има у Србији,неопходно је да пољопривредници континуирано улажу у примену нових знања и технологија. На овај начин ЕУ и Влада Швајцарске им пружају могућност да удруженим снагама у задругама и удружењима реализују своје идеје и унапреде производњу,рекао је менаџер програма Европски ПРОГРЕС,Грем Тиндал.

ev%20pr%201

Величина слова: