Učenici na stručnoj praksi
28. novembra 2016.
Fond za talente nagradio najbolje studente
30. novembra 2016.
Prikaži sve

Bespovratna sredstva za poljoprivredne zadruge


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće preko razvojnog programa Evropski PROGRES sa 207.961 evra realizaciju projekta pet poljoprivrednih udruženja i dve poljoprivredne zadruge  iz jugoistočne i jugozapadne Srbije,  koji će im pomoći da unaprede proizvodnju  i budu konkurentniji na tržištu.

Dobijana sredstva poljoprivrednici će iskoristiti za nabavku mehanizacije,opreme za preradu i proizvodnju poljoprivrednih proizvoda,ili manje građevinske radove poput izgradnje hladnjača ili sušara i na taj način povećati obim proizvodnje i uvesti tehnološke inovacije.

Projekti usmereni na unapređenje voćarstva i povrtarstva,stočarstva i pčelarstva  u programskim opštinama,izabrani su u okviru  druge faze poziva poljoprivrednim proizvođačkim grupama koja je trajala tokom septembra i oktobra 2016. godine.

-Kako bi iskoristili značajan potencijal koji poljoprivreda ima u Srbiji,neophodno je da poljoprivrednici kontinuirano ulažu u primenu novih znanja i tehnologija. Na ovaj način EU i Vlada Švajcarske im pružaju mogućnost da udruženim snagama u zadrugama i udruženjima realizuju svoje ideje i unaprede proizvodnju,rekao je menadžer programa Evropski PROGRES,Grem Tindal.

ev%20pr%201

Veličina slova: