Обележен светски дан хране
16. октобра 2017.
Богат програм за последњу недељу октобра
18. октобра 2017.
Прикажи све

Безбедност деце у првом плану


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bez%20dece%201

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и већница за просвету Маја Ранђеловић посетили су ОШ 9.октобар. Током боравка у школи они су свим ђацима првацима поделили едукативни материјал под називом Пажљивкова правила у саобраћају”. Ове брошуре добила су 122 ђака првака која су ове године кренула у школу.

Председник прокупачке општине Симоновић истакао је да је ово друга година како локална самоуправа додељује ђацима првацима едукативне брошуре о безбедности у саобраћају.

-Безбедност свих учесника у саобраћају,а посебно деце основних и средњих школа,је изузетно важна и због тога локална самоуправа,заједно са припадницима саобраћајне полиције,чини максималне напоре да ученицима омогући безбедан одлазак у школу. Због тога је неопходна едукација по школама о безбедности саобраћаја,изјавио је он и додао да се посебна пажња о безбедности води у непосредним близинама школа.

Према његовим речима ове брошире на један сликовит и деци прилагодљив начин говоре о томе како да се понашају у различитим ситуацијама приликом одласка у школу и повратка кући.

-Са познавањем понашања у саобраћају треба кренути од малих ногу. Због тога локална самоуправа,заједно са школама и припадницима саобраћајне полиције,поклања велику пажњу едукацији деце већ од првог разреда,изјавио је Симоновић и додао да је то један од начина да се смањи број несрећа у саобраћају. 

bez%20dece%203

Величина слова: