Borbena dejstva u Topličkom ustanku
20. marta 2017.
Ministarstvo podržalo projekat Opštine Prokuplje
22. marta 2017.
Prikaži sve

Bogat i raznovrstan program


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

glumci

Glumci amaterskog pozorišta “Hranislav Dragutinović“ gostovali su sinoć u Vranju,gde su za tamošnju publiku odigrali predstavu „Udovičko kolo“.

Naišli su kako kažu na veliko interesovanje ljubitelja pozorišta i u ovom gradu,a  predstavu „Udovičko kolo“,od premijernog izvođenja,od pre mesec dana izveli  su po sedmi put. Prokupački amateri ističu da će sa istom predstavom uskoro gostovati i u Jagodini.

Veliko interesovanje prokupačke publike izazvala je i predstava „Kaskader“,koju su glumci ovog pozorišta odigrali pre nedelju dana. Oni najavljuju reprizu za sutra u 19 časova i 30 minuta u Domu kulture. Ljubitelje poezije i muzike,ali i svega onoga što prati  ženske razgovore,obradovaće istoimeni projekat kolažnog tipa ove kuće,na čijem obnavljanju se uveliko radi,kako bi u što skorije vreme ponovo izašli pred publiku.

U ovoj ustanovi kulture sutra u 10 časova biće održana i Opštinska smotra recitatora,koja se ove godine održava po 48. put.

Iz Književne omladine Prokuplje naglašavaju da vredno rade na pripremi književne večeri,na kojoj će po prvi put nastupiti članovi koji su se u KOP-e učlanili prilikom predstavljanja radova na času srpskog jezika i književnosti. Podmladak Književnog društva „Rade Drainac“ uskoro najavljuje  i susret na kome će učestvovati dobitnici nagrada na književnom konkursu,koji je bio raspisan u okviru obeležavanja 100-godišnjice Topličkog ustanka.

  

Veličina slova: