У биоскопу Вече народног стваралаштва
23. априла 2015.
ФЕДЕС прославио седми рођендан
27. априла 2015.
Прикажи све

Богат програм Прокупачког филмског фестивала


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

organiztori%20filma

Четврти по реду Прокупачки филмски фестивал кратког филма почео је синоћ у Галерији Фил-арт пред бројним љубитељима ове филмске форме.

Фестивал је отворио председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,захваливши се на томе што му је припала част да отвори овако важну и значајну манифестацију,која име нашег града проноси свуда у свету.

– Сигуран сам да ћете уживати у овим филмским остварењима,које је из целог света у наш град донео редитељ Жикица Јовановић. Захваљујући његовом  упорном раду и ангажовању,за овај Фестивал чуло се и зна у целом свету,нагласио је председник Пауновић.

Оснивач овог Фестивала,редитељ Жикица Јовановић се захвалио свима који му помагали од самог почетка и додао да се Прокупље,захваљујући овој манифестацији,налази на мапи филмских дешавања.

– Ове године је и Министарство културе и информисања подржало Прокупачки фестивал кратког филма. Подршка од наших људи,из нашег града није изостала ни овај пут,те се овом приликом захваљујем власнику Галерије Фил-арт Божидару Филиповићу,Општини Прокупље,односно Туристичкој организацији Прокупље и Канцеларији за децу и младе Општине Прокупље,подвукао је Јовановић.

Оно што је занимљиво и што треба истаћи јесте да су на овај Фестивал стигли филмови из нашег региона,али и из најудаљенијих земаља света.

– Од 1.432 филма,колико је стигло,изабрали смо 73 из 35 земаља. Сви они су стилски различити. Разликују се по жанровима,родовима,тематици,али су подједнако богати врхунским идејама,истакао је филмски критичар Дејан Дабић из Ниша. Говорећи о Фестивалу,Дабић је подвукао да то што га је ове године Министарство културе подржало само показује да он све више напредује.

– Најпре је био фестивал једноминутног филма,потом једнодневни,а ево ове године је четвородневни. Следеће године,када ће Фестивал обележити мали јубилеј,радићемо и неке пратеће програме. Што се тиче турнеје Фестивала,она ће почети одмах по његовом завршетку и трајаће током целе године,нагласио је Дабић.

Домаћин прве вечери Прокупачког фестивала кратког филма Божидар Филиповић је изразио задовољство што је у прилици да подржи младе културне ствараоце који теже великим циљевима.

Такмичарски део Фестивала се наставља вечерас од 19 часова,а до његовог затварања 26. априла организатори су најавили долазак многих еминентних имена из области филма и филмске критике,али и дипломатског кора земаља чији филмови учествују на Фестивалу.   

predsednik%20film publika%20film

Величина слова: