Реконструкција крова и сале Пољопривредне школе
20. јануара 2017.
Продужен рок за легализацију објеката
24. јануара 2017.
Прикажи све

Боља решења за водснабдевање и превоз ђака


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На другој овогодишњој седници Општинског већа Општине Прокупље усвојен је велики број важних одлука,од којих ће се већина наћи на дневном реду следећег скупштинског заседања.

Директори јавних предузећа и установа културе известили су председника Општине Прокупље и чланове Општинског већа о плановима и тешкоћама са којима се сусрећу у раду.

Од 25 тачака,колико је седница садржала,као најважнију одлуку председник Општине Прокупље Александар Симоновић издвојио је куповину земљишта Драгања,на коме се налазе бунари „Грчки млин“ и које је у власништву Министарства одбране Владе Републике Србије.

Vece%201 Vece%202

– Понуђено нам је да откупимо ово земљиште и донели смо одлуку да уђемо у процес откупа. Цена је пет и по милиона динара. Моћи ћемо да је купимо у пет једнаких годишњих рата од по милион и сто хиљада динара. Овом куповином решили бисмо проблем несташице воде у граду,нарочито у сушним периодима,када акумулација Бресница не задовољава потребе за пијаћом водом свих становника општине Прокупље,рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Он је овом приликом додао и то да око бунара мора да постоји зона санитарне заштите и ако би неко други купио земљиште где се они налазе,онда би водоснабдевање било угрожено и могло би да дође до загађења бунара.

– Површина комплекса земљишта Драгања износи шест хектара и тридесет ари.

То ће омогућити да се комплекс употпуни,а шта ће се градити одлучиће стручна лица,водећи рачуна да се водоснабдевање не угрози. Стање у општинском буџету је сада стабилно и Општина Прокупље има могућност да то купи,без задуживања и узимања кредита,истакао је председник Симоновић.

Планови и програми пословања установа и јавног предузећа,како су нагласили њихови директори на седници Већа и за ову годину урађени су у складу са њиховим финансијским могућностима,уз одређене новине које ће бити од користи Прокупчанима.

Vece%203 Vece%204

Као једна од важних тачака издвојило се финансирање превоза ученика чије је пребивалиште на удаљености већој од два,а мањој од четири километра до школе.

– Обавеза нам је да заштитимо наше најмлађе,како би што брже и што безбедније стигли до школе,па ћемо им на овај начин омогућити да у школу одлазе градским превозом,нагласио је председник Симоновић.

На овој седници је речено и то да ће Општина Прокупље до првог маја на посебан наменски подрачун пребацити Националној служби за запошљавање у Прокупљу 189.000 динара за реализацију програма стручне праксе у циљу стицања посебних практичних знања и вештина.  

Величина слова: