Реконструкција крова и сале Пољопривредне школе
20. јануара 2017.
Продужен рок за легализацију објеката
24. јануара 2017.
Прикажи све

Боља решења за водснабдевање и превоз ђака

На другој овогодишњој седници Општинског већа Општине Прокупље усвојен је велики број важних одлука,од којих ће се већина наћи на дневном реду следећег скупштинског заседања.

Директори јавних предузећа и установа културе известили су председника Општине Прокупље и чланове Општинског већа о плановима и тешкоћама са којима се сусрећу у раду.

Од 25 тачака,колико је седница садржала,као најважнију одлуку председник Општине Прокупље Александар Симоновић издвојио је куповину земљишта Драгања,на коме се налазе бунари „Грчки млин“ и које је у власништву Министарства одбране Владе Републике Србије.

Vece%201 Vece%202

– Понуђено нам је да откупимо ово земљиште и донели смо одлуку да уђемо у процес откупа. Цена је пет и по милиона динара. Моћи ћемо да је купимо у пет једнаких годишњих рата од по милион и сто хиљада динара. Овом куповином решили бисмо проблем несташице воде у граду,нарочито у сушним периодима,када акумулација Бресница не задовољава потребе за пијаћом водом свих становника општине Прокупље,рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Он је овом приликом додао и то да око бунара мора да постоји зона санитарне заштите и ако би неко други купио земљиште где се они налазе,онда би водоснабдевање било угрожено и могло би да дође до загађења бунара.

– Површина комплекса земљишта Драгања износи шест хектара и тридесет ари.

То ће омогућити да се комплекс употпуни,а шта ће се градити одлучиће стручна лица,водећи рачуна да се водоснабдевање не угрози. Стање у општинском буџету је сада стабилно и Општина Прокупље има могућност да то купи,без задуживања и узимања кредита,истакао је председник Симоновић.

Планови и програми пословања установа и јавног предузећа,како су нагласили њихови директори на седници Већа и за ову годину урађени су у складу са њиховим финансијским могућностима,уз одређене новине које ће бити од користи Прокупчанима.

Vece%203 Vece%204

Као једна од важних тачака издвојило се финансирање превоза ученика чије је пребивалиште на удаљености већој од два,а мањој од четири километра до школе.

– Обавеза нам је да заштитимо наше најмлађе,како би што брже и што безбедније стигли до школе,па ћемо им на овај начин омогућити да у школу одлазе градским превозом,нагласио је председник Симоновић.

На овој седници је речено и то да ће Општина Прокупље до првог маја на посебан наменски подрачун пребацити Националној служби за запошљавање у Прокупљу 189.000 динара за реализацију програма стручне праксе у циљу стицања посебних практичних знања и вештина.  

Величина слова: