„Абрашевић“ амбасадор Прокупља
27. септембра 2016.
У току попис објеката
29. септембра 2016.
Прикажи све

Бољи резултати рада прокупачке полиције


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 nacelnik%20pu%20prokuplje

Начелник Полицијске управе у Прокупљу Ненад Калчичанин,истакао је да је превентивни рад,у свим областима донео знатно боље резултате у односу на исти период у прошлој години.

За првих осам месеци у 2016.години,смањен је број  број кривичних дела из области општег криминала,као и број прекршаја из области јавног реда и мира,док је повећан број кривичних дела из области привредног криминала.

-Можемо се похвалити да је стање целокупне безбедности на подручју Полицијске управе Прокупље изузетно стабилно. Превентивни рад дао је и веома добре резултате,тако да имамо мањи број кривичних дела и већи проценат расветљених  кривичних дела ,рекао је начелник Каличанин и истакао да је сузбијање наркоманије приоритет у раду ПУ Прокупље.

konferencija%20pu

На подручју ПУ Прокупље,у првих осам месеци,регистровано је укупно  639 кривичних дела,од којих је највише 528  из области општег криминала,90 из привредног криминала,20  из области еколошког криминала и једно кривично дело из области високотехнолошког криминала.

Из области сузбијања наркоманије регистровано је 26 кривичних дела. Заплењено је 68,15 грама марихуане,7,76 грама хероина,5,45  грама кокаина и 76.847 комада различитих таблета са листе психоактивних супстанци . У августу месецу,на ЗТП Мердаре заплењено је 73 000   капсула „трамадол“ и ухапшена два шведска држављана због постојања основане сумње да су извршила кривично дело недозвољене производње и стављање у промет опојних дрога. У току овог месеца оперативним радом  ухапшена су три лица  и заплењено 63. 655,00 грама индијске конопље у сировом стању,1618,15 грама суве материје налик на марихуану,  7,25 грама марихуане,93 семенки индијске конопље,0,75 грама прашкасте материје налик на хашиш.  У првих осам месеци евидентирано је 86 кривичних дела насиље у породици,од којих  у ниједном случају није било тешких телесних повреда или смртног исхода.

Величина слова: