Председник обишао радове на кориту реке Топлице
20. фебруара 2015.
„Луди поток“ и „Орлов Лет“ Богдана Радуловића
24. фебруара 2015.
Прикажи све

Борба против корупције задатак свих органа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

DSC_5362 DSC_5366

Велико интересовање Прокупчана владало је за трибину на којој су Угљеша Мрдић из Министарства правде и Никола Јеленковић и Србислав Филиповић,стручњаци из области права и економије говорили на тему „Борба против корупције“.

У својим говорима они су истакли да је од 2000. до 2012. године корупција захватила скоро све сфере нашег друштва и да је борба против овог зла кренула пре скоро две и по године.

– Корупција је током владавине бивше власти нагризала све поре нашег друштва. Она је била присутна у процесу приватизације,у правосуђу,здравству,школству и другим областима. Наслеђе које је оставила бивша власт није лако искоренити. Доласком нове гарнитуре на власт,један од приоритетних задатака био је и биће борба против корупције и криминала,рекли су они и додали да се на челу те борбе налази премијер Србије Алекдандар Вучић.

Према њиховим речима корупција се може искоренити једном одлучном,ефикасном,бескомпромисном и доследном борбом свих државних органа.

– За борбу против корупције није довољно да се само донесу одређени закони и  прописи,већ је неопходна доследна,целовита и систематска борба против овог зла,рекли су они.

Народни посланик у Скупштини Србије др Дарко Лакетић и начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић су нагласили да зло звано корупција и криминал током владавине бивше власти није заобишло ни Топлицу.

– У скоро свим јавним предузећима и установама,државним и другим инстутицијама,органима и организацијама било је случајева незаконитог рада. Наслеђе које су оставиле претходне гарнитуре власти и данас оптерећује нормално функционисање локалних самоуправа,подвукли су они и нагласили да је држава,на челу са премијером Александром Вучићем,одлучна да употреби све механизме у борби против корупције и криминала. 

DSC_5357

Величина слова: