Отворени конкурси за активне мере запошљавања
10. фебруара 2017.
Виноградари прославили Светог Трифуна
14. фебруара 2017.
Прикажи све

Брига за старе и немоћне грађане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У оквиру пројекта  које је средствима Министарства за рад,борачка и социјална питања реализовало Удружење “Инклузија данас“,  44 корисника са територије општине Прокупље  је    током 6 месеци добијало услуге помоћи у кући.

 Према речима координатора пројекта,Ивице Крстовића,вредност овог пројекта је 1,6 милиона динара,а реализован је уз подршку Општине Прокупље која је препознала значај оваквих пројеката за  угрожене грађане.

-Након завршетка овог пројекта организовали смо обуку за геронтодомаћице,што управо и јесте наставак оваквих пројеката којим имају за циљ да што већи број угрожених грађана добија услуге помоћи у кући.  Тако је 13 полазница завршило обуку по акредитованом програму Републичког завода са социјалну заштиту. Едуковано особље је и услов да Удружење „ Инклузија данас“ добије лиценцу,што значи да ћемо моћи нашим корисницима да пружимо боље и квалитетније услуге- рекао је Крстовић.

Према његовим речима,захваљујући програму Европски ПРОГРЕС,који финансира  ЕУ,Влада Швајцарске и Влада Републике Србије,  у току је реализација још једног пројекта,којим ће 20 жена завршити обуку за стручно оспособљавање.  Овим програмом спроводи се обука на радном месту,за коју је пријављено 10 жена,док ће још 10 полазница завршити обуку за одређена занимања по сопственом избору. 

obuka_inkluzija

Величина слова: