Otvoreni konkursi za aktivne mere zapošljavanja
10. februara 2017.
Vinogradari proslavili Svetog Trifuna
14. februara 2017.
Prikaži sve

Briga za stare i nemoćne građane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U okviru projekta  koje je sredstvima Ministarstva za rad,boračka i socijalna pitanja realizovalo Udruženje “Inkluzija danas“,  44 korisnika sa teritorije opštine Prokuplje  je    tokom 6 meseci dobijalo usluge pomoći u kući.

 Prema rečima koordinatora projekta,Ivice Krstovića,vrednost ovog projekta je 1,6 miliona dinara,a realizovan je uz podršku Opštine Prokuplje koja je prepoznala značaj ovakvih projekata za  ugrožene građane.

-Nakon završetka ovog projekta organizovali smo obuku za gerontodomaćice,što upravo i jeste nastavak ovakvih projekata kojim imaju za cilj da što veći broj ugroženih građana dobija usluge pomoći u kući.  Tako je 13 polaznica završilo obuku po akreditovanom programu Republičkog zavoda sa socijalnu zaštitu. Edukovano osoblje je i uslov da Udruženje „ Inkluzija danas“ dobije licencu,što znači da ćemo moći našim korisnicima da pružimo bolje i kvalitetnije usluge- rekao je Krstović.

Prema njegovim rečima,zahvaljujući programu Evropski PROGRES,koji finansira  EU,Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije,  u toku je realizacija još jednog projekta,kojim će 20 žena završiti obuku za stručno osposobljavanje.  Ovim programom sprovodi se obuka na radnom mestu,za koju je prijavljeno 10 žena,dok će još 10 polaznica završiti obuku za određena zanimanja po sopstvenom izboru. 

obuka_inkluzija

Veličina slova: