Ђурђевдански концерт
13. маја 2016.
Пријем за сараднике и волонтере
17. маја 2016.
Прикажи све

Центар „Световид“ расписао конкурс за „Живи музеј“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 zivi%20muzej

Центар „Световид“ расписао  је конкурс за личности које би се костимирале у историске ликове. Важно је да кандидат подсећа на историјску личност и да има смисла за креирање  аутентичног костима (ношње),и  шминке која ће сличност учинити још већом.  Пожељно је  да приложе и реквизите  попут дијадема,накита,мачева,ордења итд.

 Оставља се кандидатима да по својој вољи изаберу лик из  српске историје мада је препоручено  да то буде средњи века  (Југ Богдан,Топлица Милан,Кнегиња Милица,Косовка девојка,  косовски јунаци,Свети Прокопије и други из новије историје Срба )

 Кандидати који нису условљени годинама ни полом треба  да на електронску адресу centar.svetovid@gmail.com пошаљу своју фотографију и фотографију историјске личности (преузету са интернета или из сопствене датотеке) а по могућству и још једну фотографију на којој костимирани  у историјску личност.

 Потребно је да уз фотографије,  доставе  име и презиме,број телефона и е.маил адресу како би били позивани на консултације и аудицију са осталим такмичарима.

 „Сматрамо да је овакво костимирање занимљив  изазов за сваку особу жељну  промене у свакодневници  као и  за све оне који имају глумачког дара а нису се до сада опробали у позоришту,кажу у Световиду у подвлаче да  оживети значајне људе из прошлости,значи оживети и освежити наше споне са историјом.  Конкурс је отворен од 16-ог маја до 17-ог јуна.

 

 

 

Величина слова: