Исхрана по свим стандардима
2. новембра 2016.
Предшколци на селу
4. новембра 2016.
Прикажи све

Централна манифестација одржаће се у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

gvozdeni%20puk%20%203_11%2020116

На седници Организационог одбора за обележавање стогодишњице Топличког устанка,поред начелника Топличког управног округа Небојше Вукадиновића,представника Прокупља,Блаца,Куршумлије и Житорађе,Војске Србије,Удружења Топличана из Београда и Ниша,свештенства и културних установа,присуствовала је и саветница за медије председника Србије Томислава Николића,Станислава Пак Станковић.

На седници је речено да ће ова манифестација трајати од 20. до 26.фебруара 2017.године и да ће централни догађај бити одржан у Прокупљу.

gvozdeni%20puk%202%203_11_%202016

– Покровитељ ове изузетно значајне манифестације,на само за Топлицу,него за целу Србију,биће председник Србије Томислав Николић. Овај историјски догађај из ослободилачких ратова Србије биће обележен достојанствено у све четири општине Топличког управног округа. Током седмодневног обележавања века устанка биће организоване многе културне манифестације,изложбе,предавања за ученике основних и средњих школа,изјавила је она и напоменула да је добро што ће све топличке општине бити укључене у обележавању стогодишњице Топличког устанка.

Према њеним речима на централној прослави,која ће се 26.фебруара 2017. године одржати у Прокупљу,очекује се и долазак председника Србије.

gvozdeni%20puk%203%203_11_2016

– Након завршетка обележавања века од Топличког устанка очекујем почетак привредног препорода Топличког округа. Почетак изградње ауто-пута  допринеће отварање многих радних места и запошљавање људи и заустављање миграције из овог дела Србије,нагласила је Станислава Пак Станковић.

Начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић напоменуо је да је Топлички устанак био српски устанак против окупатора и једини у некој од окупираних држава у Првом светском рату.

– У припремама за обележавање века Топличког устанка учествоваће поједина министарства,све топличке општине,научне и културне установе,школе и други субјекти,изјавио је Вукадиновић и нагласио да је ова прослава од стране Министартва за рад,запошљавање,борачка и социјална питања предвиђена и у програму обележавања значајних државних јубилеја за наредну годину.       

Величина слова: