Ishrana po svim standardima
2. novembra 2016.
Predškolci na selu
4. novembra 2016.
Prikaži sve

Centralna manifestacija održaće se u Prokuplju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

gvozdeni%20puk%20%203_11%2020116

Na sednici Organizacionog odbora za obeležavanje stogodišnjice Topličkog ustanka,pored načelnika Topličkog upravnog okruga Nebojše Vukadinovića,predstavnika Prokuplja,Blaca,Kuršumlije i Žitorađe,Vojske Srbije,Udruženja Topličana iz Beograda i Niša,sveštenstva i kulturnih ustanova,prisustvovala je i savetnica za medije predsednika Srbije Tomislava Nikolića,Stanislava Pak Stanković.

Na sednici je rečeno da će ova manifestacija trajati od 20. do 26.februara 2017.godine i da će centralni događaj biti održan u Prokuplju.

gvozdeni%20puk%202%203_11_%202016

– Pokrovitelj ove izuzetno značajne manifestacije,na samo za Toplicu,nego za celu Srbiju,biće predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Ovaj istorijski događaj iz oslobodilačkih ratova Srbije biće obeležen dostojanstveno u sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga. Tokom sedmodnevnog obeležavanja veka ustanka biće organizovane mnoge kulturne manifestacije,izložbe,predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola,izjavila je ona i napomenula da je dobro što će sve topličke opštine biti uključene u obeležavanju stogodišnjice Topličkog ustanka.

Prema njenim rečima na centralnoj proslavi,koja će se 26.februara 2017. godine održati u Prokuplju,očekuje se i dolazak predsednika Srbije.

gvozdeni%20puk%203%203_11_2016

– Nakon završetka obeležavanja veka od Topličkog ustanka očekujem početak privrednog preporoda Topličkog okruga. Početak izgradnje auto-puta  doprineće otvaranje mnogih radnih mesta i zapošljavanje ljudi i zaustavljanje migracije iz ovog dela Srbije,naglasila je Stanislava Pak Stanković.

Načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović napomenuo je da je Toplički ustanak bio srpski ustanak protiv okupatora i jedini u nekoj od okupiranih država u Prvom svetskom ratu.

– U pripremama za obeležavanje veka Topličkog ustanka učestvovaće pojedina ministarstva,sve topličke opštine,naučne i kulturne ustanove,škole i drugi subjekti,izjavio je Vukadinović i naglasio da je ova proslava od strane Ministartva za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja predviđena i u programu obeležavanja značajnih državnih jubileja za narednu godinu.       

Veličina slova: