Зимска школа за пољопривреднике
9. децембра 2014.
Стручна обука за десет Ромкиња
11. децембра 2014.
Прикажи све

Четрдесет година рада Службе физикалне медицине


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fizikalna               fizikalna%201

Ове године Служба физикалне медицине и рехабилитације обележава 40 година од оснивања. За свој четрдесетогодишњи рад,Служба је пратила достигнућа и трендове у физикалној медицини и рехабилитацији и са својим стручним радовима учествовала на бројним симпозијумима и конгресима физијатра,физиотерапеута и реуматолога .

-Пратећи највећа научна достигнућа на бројним семинарима и конгресима,истовремено смо организовали едукативне курсеве и предавања у оквиру континуиране медицинске едукације на којима су присуствовали лекари и терапеути из суседних региона,што служби даје референце значајне институције са квалитетом и традицијом,истакла је портпарол Опште болнице у Прокупљу,Марија Деспотовић.

Према  њеним речима,годишње се у служби обави 8 до 10 хиљада прегледа и 13 до 16 хиљада услуга из домена примарне здравствене заштите. Једна је од ретких служби у Србији која има велики репертоар услуга: фитотерапија,термотерапија,кинезитерапија и хидротерапија у терапијском базену,кадама,купкама и угљендиоксидним купкама,електротерапијама са модалитетима галванске струје,ласером и ултразвуком и магнетним пољем.

Служба обавља и систематске прегледе деце претшколског и школског узраста. Ефикасно је организована за пружање услуга из свог домена,од прегледа саме терапије и давања мишљења  о радној способности за потребе лекарских комисија.

-Тимски рад,  индивидуални приступ сваком пацијенту,као и  стално праћење прописа и правилника,допринели су великом успеху Службе физикалне медицине и рехабилитације,рекла је Деспотовић  и истакла изузетну сарадњу са осталим службама у оквиру Болнице,Дома здравља,Завода за здравствено осигурање,као и са установама на терцијалном нивоу где ужива завидан реноме.

У години јубилеја ,када ова служба обележава 40 година од оснивања,треба поменуте људе који су руководили службом и добром организацијом свих запослених,допринели њеном великом успеху. Први начелник ове службе био је др Ђорђе Станковић,затим др Смиља Ђелић,др Сека Менковић и сада др Сузана Бачевић.

Величина слова: