Zimska škola za poljoprivrednike
9. decembra 2014.
Stručna obuka za deset Romkinja
11. decembra 2014.
Prikaži sve

Četrdeset godina rada Službe fizikalne medicine


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fizikalna               fizikalna%201

Ove godine Služba fizikalne medicine i rehabilitacije obeležava 40 godina od osnivanja. Za svoj četrdesetogodišnji rad,Služba je pratila dostignuća i trendove u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji i sa svojim stručnim radovima učestvovala na brojnim simpozijumima i kongresima fizijatra,fizioterapeuta i reumatologa .

-Prateći najveća naučna dostignuća na brojnim seminarima i kongresima,istovremeno smo organizovali edukativne kurseve i predavanja u okviru kontinuirane medicinske edukacije na kojima su prisustvovali lekari i terapeuti iz susednih regiona,što službi daje reference značajne institucije sa kvalitetom i tradicijom,istakla je portparol Opšte bolnice u Prokuplju,Marija Despotović.

Prema  njenim rečima,godišnje se u službi obavi 8 do 10 hiljada pregleda i 13 do 16 hiljada usluga iz domena primarne zdravstvene zaštite. Jedna je od retkih službi u Srbiji koja ima veliki repertoar usluga: fitoterapija,termoterapija,kineziterapija i hidroterapija u terapijskom bazenu,kadama,kupkama i ugljendioksidnim kupkama,elektroterapijama sa modalitetima galvanske struje,laserom i ultrazvukom i magnetnim poljem.

Služba obavlja i sistematske preglede dece pretškolskog i školskog uzrasta. Efikasno je organizovana za pružanje usluga iz svog domena,od pregleda same terapije i davanja mišljenja  o radnoj sposobnosti za potrebe lekarskih komisija.

-Timski rad,  individualni pristup svakom pacijentu,kao i  stalno praćenje propisa i pravilnika,doprineli su velikom uspehu Službe fizikalne medicine i rehabilitacije,rekla je Despotović  i istakla izuzetnu saradnju sa ostalim službama u okviru Bolnice,Doma zdravlja,Zavoda za zdravstveno osiguranje,kao i sa ustanovama na tercijalnom nivou gde uživa zavidan renome.

U godini jubileja ,kada ova služba obeležava 40 godina od osnivanja,treba pomenute ljude koji su rukovodili službom i dobrom organizacijom svih zaposlenih,doprineli njenom velikom uspehu. Prvi načelnik ove službe bio je dr Đorđe Stanković,zatim dr Smilja Đelić,dr Seka Menković i sada dr Suzana Bačević.

Veličina slova: