Zvezde takmičenja „Ja imam talenat“
29. decembra 2014.
Novogodišnja čestitka predsednika Opštine Prokuplje
31. decembra 2014.
Prikaži sve

Da se uspesi i dalje nižu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zikiicaa%201

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnica za kulturu Milica Erić primili su osnivače Prokupačkog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma,reditelja Žikicu Jovanovića i producenta Vladana Milutinovića.

– Kraj godine je uvek dobra prilika da se sumiraju rezultati i izdvoje oni najbolji. Takvi su svakako uspesi Prokupačkog filmskog festivala,koji naš grad,ali i zemlju,predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu,istakao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović uručujući im poklone.

Festival koji se sada već tradicionalno dešava svakog proleća u našem gradu,okuplja autore iz svih zemalja sveta,a film „Aladin i čarobna kanta“ do sada ima već pet nagrada na svetskim festivalima kratkog filma.

– Film „Aladin i čarobna kanta“ još nije rekao sve. Nadamo se da će osvojiti još nagrada,jer njegova tema je zaštita životne sredine koja je uvek aktuelna,a do sada je učestvovao na brojnim festivalima u velikom broju zemalja,naglasio je reditelj ovog filma Žikica Jovanović i dodao da se nada da će Prokupački festival dokumentarnog filma postati brend našeg grada.

Većnica za kulturu Milica Erić ovom prilikom se zahvalila osnivačima Prokupačkog filmskog festivala,reditelju Jovanoviću i  producentu Milutinoviću,poručivši im da će se saradnja koja je i do sada dobra,nastaviti i u budućnosti.

– Ponosimo se vama jer na vrlo lep način predstavljate našu opštinu i kada god budemo u prilici pomoći ćemo vam,ali računamo da ćete i vi to činiti daljim uspesima i tako pronositi ime Prokuplja gde god se budu gledali filmovi koje stvarate,rekla je Erić.

Predstavnici Prokupačkog filmskog festivala istakli su da imaju odličnu saradnju sa urednikom filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejanom Dabićem,koji je rođeni Prokupčanin.

-Moramo da istaknemo da je naš festival član Filmskog centra Srbije,da se nalazimo na njihovom sajtu i da smo u društvu festivala koji imaju tradiciju dugu od po 30 i 40 godina,podvukao je Vladan Milutinović,koji u timu sa Jovanovićem radi kao producent.

Za četvrti festival Prokupačkog dokumentarnog filma,za koji je konkurs već otvoren i traje do 8. marta 2015. godine,već sada,prema rečima Jovanovića,vlada veliko ineteresovanje.

– Do sada nam je stiglo oko 400 filmova,a očekujemo da taj broj bude veći od 1.000 filmova koji će doći iz celog sveta,zaključio je reditelj i osnivač ovog festivala Žikica Jovanović.    

     zikiicaa%202                    zikiicaa%203

Veličina slova: