Нови програм за развој општине
24. јуна 2014.
Позив уметницима за сарадњу
26. јуна 2014.
Прикажи све

Дан поља стрних жита у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dan%20polja danopolja1

У организацији Пољопривредне стручне службе Прокупље већ пету годину за редом,обележава се Дан поља стрних жита,на имању заједничке економије Окружног затвора и ПСС Прокупље.

            Ова манифестација окупила је велики број пољопривредних произвођача из Топлице,промотере семенских кућа,као и стручњаке из ове области.

            Представник ПСС Дејан Тонић поздравио је присутне и истакао да је ово прилика за пољопривредне произвођаче,пре свега,да размене искуства,чују мишљења стручњака и примене их у пракси.

            Окупљени гости на економији Окружног затвора обишли су огледно поље,установили тренутно стање рода,а промотери семенских кућа представили су сорте које су ове године засејане.

            Према речима саветодавца за ратарство,дипл. инжењера Миљана Милојића,  овогодишњи род пшенице је доста добар,с обзиром на временске прилике у периоду ницања.

            -У почетку је ницање било доста отежано,а усев редак,али је касније дошло до његовог опоравка. Можемо очекивати добар принос ове године,с обзиром да није дошло до појаве било какве болести жита и потребе за третирање конгицидима,објаснио је Милојић,

                   На заједничкој економији ПСС и Окружног затвора у Прокупљу,ове године је засађено укупно 27 сорти пшенице,јечма и овса,од којих су најзаступљеније сорте семенске куће НС.

danpolja2danpola3

Величина слова: