Novi program za razvoj opštine
24. juna 2014.
Poziv umetnicima za saradnju
26. juna 2014.
Prikaži sve

Dan polja strnih žita u Prokuplju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dan%20polja danopolja1

U organizaciji Poljoprivredne stručne službe Prokuplje već petu godinu za redom,obeležava se Dan polja strnih žita,na imanju zajedničke ekonomije Okružnog zatvora i PSS Prokuplje.

            Ova manifestacija okupila je veliki broj poljoprivrednih proizvođača iz Toplice,promotere semenskih kuća,kao i stručnjake iz ove oblasti.

            Predstavnik PSS Dejan Tonić pozdravio je prisutne i istakao da je ovo prilika za poljoprivredne proizvođače,pre svega,da razmene iskustva,čuju mišljenja stručnjaka i primene ih u praksi.

            Okupljeni gosti na ekonomiji Okružnog zatvora obišli su ogledno polje,ustanovili trenutno stanje roda,a promoteri semenskih kuća predstavili su sorte koje su ove godine zasejane.

            Prema rečima savetodavca za ratarstvo,dipl. inženjera Miljana Milojića,  ovogodišnji rod pšenice je dosta dobar,s obzirom na vremenske prilike u periodu nicanja.

            -U početku je nicanje bilo dosta otežano,a usev redak,ali je kasnije došlo do njegovog oporavka. Možemo očekivati dobar prinos ove godine,s obzirom da nije došlo do pojave bilo kakve bolesti žita i potrebe za tretiranje kongicidima,objasnio je Milojić,

                   Na zajedničkoj ekonomiji PSS i Okružnog zatvora u Prokuplju,ove godine je zasađeno ukupno 27 sorti pšenice,ječma i ovsa,od kojih su najzastupljenije sorte semenske kuće NS.

danpolja2danpola3

Veličina slova: