Хистрион отвара „Бескрај 10 квадрата“
25. јула 2016.
Обука у фабрици Леони за још 250 радника
27. јула 2016.
Прикажи све

Деца из насеља Плехане куће остала без игралишта


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

igraliste%203

Радници Окружног затвора Прокупље данас су почели да руше једино уређено игралиште у прокупачком насељу  Плехане куће,које су мештани изградили сопственим средствима.

Ради се о  парцели површине 18 ари,која је власништво Окружног затвора,а  коју  су  пре четири месеца  мештани  почели да уређују,како би деци овог дела града обезбедили простор за  игру и спортске активности. Постављена је ограда,голови за мали фудбал,кош,клацкалице,љуљашке Игралиште је окупљало око 50 деце свих узраста,од предшколаца до средњошколаца.

-Овај простор је годинама био запуштен и није служио ничему,осим за депонију. Мештани овог насеља прикупили су око 100 хиљада динара и сами изградили игралиште где се деца свакодневно окупљају. Данас су дошли радници Окружног затвора и почели да  уклањају стубове,скидају ограду. Нису морали одмах да руше,могли су да се са надлежнима договоре и уступе нам овај простор на коришћење. Питамо се коме све ово смета и зашто руше једино место за игру у овом делу града,кажу огорчени мештани.

Управница Окружног затвора у Прокупљу,Јасмина Мировић је изјавила да су  мештани без икаквог правног основа узурпирали део пољопривредног земљишта  које припада Окружном затвору.

-Окружни затвор је предузео мере из своје надлежности како би заштитио ову локацију.  Ми смо поступили по налогу Управе за извршење кривичних санкција,без икакве намере да дижемо тензију са локалним становништвом,казала је Мировић и додала да ће надлежни органи  одлучити о епилогу ове  приче.

До тада ће деца овог прокупачког насеља бити приморана да се одрекну игре и спорта,јер су најближи спортски терени и дечји паркови одавде удаљени  више од 2 километра.

igralisssste%201 igralisssste%202

 
 
Величина слова: