Histrion otvara „Beskraj 10 kvadrata“
25. jula 2016.
Obuka u fabrici Leoni za još 250 radnika
27. jula 2016.
Prikaži sve

Deca iz naselja Plehane kuće ostala bez igrališta

igraliste%203

Radnici Okružnog zatvora Prokuplje danas su počeli da ruše jedino uređeno igralište u prokupačkom naselju  Plehane kuće,koje su meštani izgradili sopstvenim sredstvima.

Radi se o  parceli površine 18 ari,koja je vlasništvo Okružnog zatvora,a  koju  su  pre četiri meseca  meštani  počeli da uređuju,kako bi deci ovog dela grada obezbedili prostor za  igru i sportske aktivnosti. Postavljena je ograda,golovi za mali fudbal,koš,klackalice,ljuljaške Igralište je okupljalo oko 50 dece svih uzrasta,od predškolaca do srednjoškolaca.

-Ovaj prostor je godinama bio zapušten i nije služio ničemu,osim za deponiju. Meštani ovog naselja prikupili su oko 100 hiljada dinara i sami izgradili igralište gde se deca svakodnevno okupljaju. Danas su došli radnici Okružnog zatvora i počeli da  uklanjaju stubove,skidaju ogradu. Nisu morali odmah da ruše,mogli su da se sa nadležnima dogovore i ustupe nam ovaj prostor na korišćenje. Pitamo se kome sve ovo smeta i zašto ruše jedino mesto za igru u ovom delu grada,kažu ogorčeni meštani.

Upravnica Okružnog zatvora u Prokuplju,Jasmina Mirović je izjavila da su  meštani bez ikakvog pravnog osnova uzurpirali deo poljoprivrednog zemljišta  koje pripada Okružnom zatvoru.

-Okružni zatvor je preduzeo mere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitio ovu lokaciju.  Mi smo postupili po nalogu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija,bez ikakve namere da dižemo tenziju sa lokalnim stanovništvom,kazala je Mirović i dodala da će nadležni organi  odlučiti o epilogu ove  priče.

Do tada će deca ovog prokupačkog naselja biti primorana da se odreknu igre i sporta,jer su najbliži sportski tereni i dečji parkovi odavde udaljeni  više od 2 kilometra.

igralisssste%201 igralisssste%202

 
 
Veličina slova: