Предузетници поклонили школске торбе и свеске
11. септембра 2015.
Акција превентивних прегледа на сеоском подручју
15. септембра 2015.
Прикажи све

Деца показала солидно знање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

c_krst%20prva%20pomoc

Општинска организација Црвеног крста Прокупље обележила је Међународни дан пружања прве помоћи,који се ове године одржао под слоганом “Будите херој-године нису препрека.” Тим поводом секција прве помоћи Медицинске школе” Др Алекса Савић и подмладак ОШ “Ратко Павловић-Ћићко” грађанима су презентовали како и на који начин треба пружити прву помоћ повређенима.

Инструктор прве помоћи Гордана Бјелић и предавачи Биљана Миленковић и Драган Тонић истакли су да сваки појединац,без обзира на година,треба да зна да пружи одређену помоћ повређенима.

– Током целе године децу учимо и показујемо им како у одређеним ситуацијама да поступе повређенима приликом давања прве помоћи. Подмладак и чланови секције прве помоћи Медицинске школе показали су солидно знање и вештину деловања у збрињавању и пружању помоћи повређенима,рекли су они и додали да су грађани Прокупља били одушевљени оним што су деца показала током презентације збрињавања повређених.

Да секција прве помоћи Црвеног крста Прокупља добро ради говори податак да су они недавно на Међурегионалном такмићењу које је одржано у Нишу,на којем су учествовале екипе из  Врања,Лесковца,Пирота,Гаџиног Хана и других градова са југа Србије,заузела прво место.

Током наредног викенда прокупачка секција ће учествоивати на Републичком такмичењу у пружању прве помоћи које ће се одржати у Београду.  

c_krst%20prva%20pomoc%201

Величина слова: