Preduzetnici poklonili školske torbe i sveske
11. septembra 2015.
Akcija preventivnih pregleda na seoskom području
15. septembra 2015.
Prikaži sve

Deca pokazala solidno znanje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

c_krst%20prva%20pomoc

Opštinska organizacija Crvenog krsta Prokuplje obeležila je Međunarodni dan pružanja prve pomoći,koji se ove godine održao pod sloganom “Budite heroj-godine nisu prepreka.” Tim povodom sekcija prve pomoći Medicinske škole” Dr Aleksa Savić i podmladak OŠ “Ratko Pavlović-Ćićko” građanima su prezentovali kako i na koji način treba pružiti prvu pomoć povređenima.

Instruktor prve pomoći Gordana Bjelić i predavači Biljana Milenković i Dragan Tonić istakli su da svaki pojedinac,bez obzira na godina,treba da zna da pruži određenu pomoć povređenima.

– Tokom cele godine decu učimo i pokazujemo im kako u određenim situacijama da postupe povređenima prilikom davanja prve pomoći. Podmladak i članovi sekcije prve pomoći Medicinske škole pokazali su solidno znanje i veštinu delovanja u zbrinjavanju i pružanju pomoći povređenima,rekli su oni i dodali da su građani Prokuplja bili oduševljeni onim što su deca pokazala tokom prezentacije zbrinjavanja povređenih.

Da sekcija prve pomoći Crvenog krsta Prokuplja dobro radi govori podatak da su oni nedavno na Međuregionalnom takmićenju koje je održano u Nišu,na kojem su učestvovale ekipe iz  Vranja,Leskovca,Pirota,Gadžinog Hana i drugih gradova sa juga Srbije,zauzela prvo mesto.

Tokom narednog vikenda prokupačka sekcija će učestvoivati na Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći koje će se održati u Beogradu.  

c_krst%20prva%20pomoc%201

Veličina slova: