Ekipa “S Tamarom u akciji” u Bresničiću
21. septembra 2016.
Uspostavljena sportska saradnja
23. septembra 2016.
Prikaži sve

Delegacija Kočevja u Prokuplju

slovenci%20prijem%201

Opštinu Prokuplje danas je posetila delegacija pobratimljene slovenačke opštine Kočevje,na čelu sa zamenikom gradonačelnika Kočevja Romanom Hrovatom i načelnicom Opštinske uprave Ljiljanom Stefanič. Cilj posete je predstavljanje realizovanih projekata  u lokalnoj samoupravi Kočevje,koje  finansira Evropska unija i iznalaženja mogućnosti finansiranja  projekata iz pretpristupnih fondova,u opštini Prokuplje.

Goste iz Slovenije primio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i predsednik SO Prokuplje Dejan Lazić,sa predstavnicima Opštinskog veća i prokupačkih javnih preduzeća i ustanova.

-Čast mi je i zadovoljstvo da pozdravim naše goste iz bratskog Kočevja i da im poželim prijatan boravak u našem gradu. Ovde su predstavnici obrazovanja,sporta,kulture,javnih preduzeća,kao i vatrogasne jedinice dveju opština,čiji je cilj razmena iskustava i primena dobre prakse,rekao je predsednik Simonović.

U cilju upoznavanja gostiju iz Kočevja sa opštinom Prokuplje prikazana je video prezentacija "Prokuplje grad svetog Prokopija"koju je pripremila Služba za odnose sa javnošću opštine Prokuplje.

slovenci%20prijem%202

Predstavnik Kočevja,zamenik gradonačelnika Roman Hrovat izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka i unapređenja saradnje opština Kočevje i Prokuplje,koja će se i ozvaničiti potpisivanjem sporazuma o bratimljenju 3. oktobra u Kočevju.

-Ovakve posete nam mnogo znače,jer mi smo spremni da stalno učimo i primenjujemo ono što je dobro. Nastojimo da inteziviramo međusobne kontakte,a u daljim međusobnim posetama želimo da uključimo i učenike,kako bi i oni imali priliku da razmene iskustva  i upoznaju jedni druge,rekao je Hrovat.

PAK_9130 PAK_9134

U okviru radnog dela posete,u Svečanoj sali Opštine Prokuplje organizovan je sastanak predstavnika škola,potom  je delegacija Kočevja  posetila Narodni muzej,Vatrogasnu službu,Javno komunalno preduzeće „Hammeum“ i akumulaciju Bresnica. U popodnevnim satima predviđen je obilazak arheološkog nalazišta Pločnik i spomenika prirode Đavolja varoš. Drugog dana posete planirano je razgledanje grada i odlazak na Beli Kamen,sa mogućnošću obilaska  Opservatorije na Vidojevici. 

 

PAK_9218

Veličina slova: