Пшеница и јечам у добром стању
27. маја 2016.
Почела градња цркве у Товрљану
31. маја 2016.
Прикажи све

Девет награда за Прокупчане у Лебану


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20kulture%20nagrada1 

На  Регионалној смотри аматерских позоришта у Лебану,која је завршена јуче,Прокупчани су освојили девет награда,више него било које претходне године.

Тим поводом у прокупачком Дому културе одржана је конференција за новинаре,на којој су утиске са смотре пренели добитници признања.

У генералном пласману,трећу награду добила је дечија представа „Успавана Штрецилија“,а прве награде за учествовање у истој добили су Мила Радовановић за главну женску улогу,Милан Илић за сценографију и Тијана Петровић и Данијела Митић за драмско- педагошки рад.

dom%20kulture%20nagrada%202

-Награде које смо добили за ову дечију представу су нам веома важне и пуно нам значе. То је прва представа младих глумаца Школе глуме Дома културе,рекла је са великим задовољством директорка ове установе Тијана Петровић.

Представа „Мајстор и Маргарита“ у категорији вечерњих представа у генералном пласману освојила је друго место. Овој представи припала је и награда за колективни рад на изради костима,а прве награде за рад на истој добили су Срђан Живковић за драматизацију,Бисерка Милосављевић за најбоље одиграну главну женску улогу и Ивица Траиловић за оригиналну музику.

-Драго нам је да смо добили ову награду и колективну и појединачне. Прокупачки Дом културе је једина установа која је на овом такмичењу у свој град понела оволико признања,истакла је Бисерка Милосављевић.

Директорка Дома културе Тијана Петровић је нагласила да су се учесници ове смотре показали као добар тим и да је пред њима  лепа перспектива,додајући да су награде које је освојила представа „Мајстор и Маргарита“,оправдале средства која су за њу добили од Министарства културе и информисања.

Драмска група „Различак“ са представом Поп Ћира и поп Ћира on line“ у конкуренцији дечијих представа,у генералном пласману освојила је друго место. Прву награду за драматизацију ове представе добила је Милка Тошић,а трећа награда за женску епизоду припала је Јовани Илић.

Специјалну награду на овом фестивалу добио је  глумац Варошког позоришта

„Хистрион“ Мирољуб Мировић за улогу у представи „Вечерас слушате“ .

 

На овогодишњој смотри аматерских позоришта у Лебану,приказано је тринаест представа на вечерњој и дечијој сцени,а учестовале су позоришне групе из Власотинца,Алексинца,Димитровграда,Беле Паланке,Сурдулице,Врања,Бујановца  и Прокупља.     

Величина слова: