Pšenica i ječam u dobrom stanju
27. maja 2016.
Počela gradnja crkve u Tovrljanu
31. maja 2016.
Prikaži sve

Devet nagrada za Prokupčane u Lebanu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20kulture%20nagrada1 

Na  Regionalnoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu,koja je završena juče,Prokupčani su osvojili devet nagrada,više nego bilo koje prethodne godine.

Tim povodom u prokupačkom Domu kulture održana je konferencija za novinare,na kojoj su utiske sa smotre preneli dobitnici priznanja.

U generalnom plasmanu,treću nagradu dobila je dečija predstava „Uspavana Štrecilija“,a prve nagrade za učestvovanje u istoj dobili su Mila Radovanović za glavnu žensku ulogu,Milan Ilić za scenografiju i Tijana Petrović i Danijela Mitić za dramsko- pedagoški rad.

dom%20kulture%20nagrada%202

-Nagrade koje smo dobili za ovu dečiju predstavu su nam veoma važne i puno nam znače. To je prva predstava mladih glumaca Škole glume Doma kulture,rekla je sa velikim zadovoljstvom direktorka ove ustanove Tijana Petrović.

Predstava „Majstor i Margarita“ u kategoriji večernjih predstava u generalnom plasmanu osvojila je drugo mesto. Ovoj predstavi pripala je i nagrada za kolektivni rad na izradi kostima,a prve nagrade za rad na istoj dobili su Srđan Živković za dramatizaciju,Biserka Milosavljević za najbolje odigranu glavnu žensku ulogu i Ivica Trailović za originalnu muziku.

-Drago nam je da smo dobili ovu nagradu i kolektivnu i pojedinačne. Prokupački Dom kulture je jedina ustanova koja je na ovom takmičenju u svoj grad ponela ovoliko priznanja,istakla je Biserka Milosavljević.

Direktorka Doma kulture Tijana Petrović je naglasila da su se učesnici ove smotre pokazali kao dobar tim i da je pred njima  lepa perspektiva,dodajući da su nagrade koje je osvojila predstava „Majstor i Margarita“,opravdale sredstva koja su za nju dobili od Ministarstva kulture i informisanja.

Dramska grupa „Različak“ sa predstavom Pop Ćira i pop Ćira on line“ u konkurenciji dečijih predstava,u generalnom plasmanu osvojila je drugo mesto. Prvu nagradu za dramatizaciju ove predstave dobila je Milka Tošić,a treća nagrada za žensku epizodu pripala je Jovani Ilić.

Specijalnu nagradu na ovom festivalu dobio je  glumac Varoškog pozorišta

„Histrion“ Miroljub Mirović za ulogu u predstavi „Večeras slušate“ .

 

Na ovogodišnjoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu,prikazano je trinaest predstava na večernjoj i dečijoj sceni,a učestovale su pozorišne grupe iz Vlasotinca,Aleksinca,Dimitrovgrada,Bele Palanke,Surdulice,Vranja,Bujanovca  i Prokuplja.     

Veličina slova: