Projekat zapošljava osobe sa invaliditetom
20. avgusta 2015.
Još jedna zbirka umetničkih slika
24. avgusta 2015.
Prikaži sve

Dobar kvalitet šljive


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 berba%20sljiva berba%20sljiva%201

Na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović – Selja“ u Prokuplju počela je berba šljive stenlej,koja se nalazi na površini od pet hektara.

Rukovodilac školske ekonomije prof. Vladimir Stojanović ističe da će ovogodišnji rod bidi slabiji u odnosu na prošlu godinu,a kvalitet znatno bolji.

– Očekuje sa da u narednih nekoliko dana bude ubrano oko 70 tona šljive,čiji je kvalitet izuzetno dobar. U našim voćnjacima imali smo i dobar kvalitet breskvi i drugog voća,izjavio je on i istakao da se školska ekonomija prostire na površini od 14 hektara. 

 Osim šljive,učenici i profesori svoje znanje stečeno u učionicama i kabinetima proveravaju i proširuju i u zasadima višnje,koji se nalaze na površini od blizu tri hektara,i dunje na površini od 1,1 hektar.

 

Govoreći o školskoj ekonomiji Marković je,pored ostalog,naglasio da su učenici tokom letnih meseci obavljali stručnu praksu i u plastenicima,gde se nalaze razne vrste  paradajza,paprike i drugog povrća. 

Veličina slova: