Dan polja strnih žita u Prokuplju
25. juna 2014.
Uređenje prilaza lokaliteta „Prebreza“
27. juna 2014.
Prikaži sve

Dobri rezultati na prijemnom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

prijemni

U svim Osnovnim školama danas su objavljeni konačni rezultati sa polaganja prijemnog ispita za upis u srednje škole u prvom upisnom krugu.

Oni će biti istaknuti na oglasnim tablama škola sve do 20 časova.

            Predaja i popunjavanje liste želja budući srednjoškolci obaviće 27. i 28. juna od 8 do 15 časova,a u sredu 2. jula će moći da provere liste želja u školama.

Istog dana kandidati mogu predati žalbe na izražene želje i uneti ispravke od 8 do 15 časova. U četvrtak 3. jula  u Osnovnim školama biće objavljene liste želja učenika,a proveru istih,učenici mogu obaviti na zvaničnom i tehničkom sajtu.

            U nedelju 6. jula od 8 časova  u Osnovnim školama biće objavljeni zvanični rezultati i raspodela po školama i obrazovnim profilima. Istog dana do 20 časova biće objavljeno koliko još slobodnih mesta ima u srednjim školama,kako bi se oni svršeni osnovci koji se nisu upisali u prvom upisnom krugu  učinili to u drugom.

            Ponedeljak i utorak,7. i 8. jul predviđen je za upis učenika  u srednje škole,a 10. jula od 8 do 15 časova obaviće se drugi upisni krug.

            Prema rečima direktora Osnovne škole „ Milić Rakić Mirko“ Ivane Radonjić,o tome za koju srednju školu je ova generacija svršenih osnovaca pokazala najviše interesovanje je rano govoriti,ali je svakako sigurno to da su se deca odlično spremila i pokazala isto takve rezultate.

            – Ova generacija svršenih osnovaca koja je ove godine po prvi put polagala malu maturu imala je probno testiranje,te su tako i imali prilike da vide kako završni ispit izgleda. Naši učenici su se spremali i na redovnoj i pripremnoj nastavi koja je zakonom obavezna,istakla je Radonjićeva i dodala da je škola čiji je ona direktor,u saradnji sa Društvenim centrom,u aprilu i maju organizovala pripremnu nastavu iz srpskog jezika i matematike za 25 učenika iz našeg grada,koju je finansirao UNICEF.

                
Veličina slova: