Ветеринари свакодневно на терену
14. јула 2016.
Угостили песнике из Лесковца
16. јула 2016.
Прикажи све

Додељена највећа признања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 organizacioni%2017_7

Овогодишњи добитник највећег признања Општине Прокупље Плакете Свети Прокопије је Радивоје Шмигић,привредник из Београда,родом из Товрљана код Прокупља,одлучено је данас на Организационом одбору за обележавање градске славе Свети Прокопије.

Овај успешан привредник никада није заборавио своје родно село и Топлицу. Покретач је обнављања рада Основне школе у Товрљану,за коју је обезбедио средства и бесплатно уступио грађевински објекат. Редовно помаже рад школа  и њихов је велики донатор. Захваљујући њему,након тридесетак година поново је почела са радом Основна школа у Товрљану и започети су радови на изградњи храма Св. Петке у Товрљану. 

За истакнута достигнућа постигнута у протеклој години Општина Прокупље на дан градске славе додељује и похвалнице Свети Прокопије.

sveti%20prokopije%20baner

Овогодишњи добитници похвалница су Кошаркашка екипа Гиназије,Предраг Јаковљевић из Велике Плане и Жикица Јовановић из Прокупља.

Екипа кошаркаша Гимназије је ове године на Школској олимпијади ученика средњих школа Републике Србије,која је одржана у Врању,освојила сребрну медаљу,чиме је остварила историјски успех за спорт Гимназије и Прокупља,каже се у образложењу за доделу награде.

Предраг Јаковљевић,покретач је привредно- туристичке манифестације “Топлички сабор вишњара“ у Великој Плани,која  се традиционално одржава већ 11 година. Ова манифестација допринела је да општина Прокупље и Топлица буду препознатљиви по производњи и квалитету облачинске вишње у земљи и иностранству .  

Жикица Јовановић је оснивач и директор Прокупачког фестивала  кратког филма,који је међународног карактера и ове године се одржава по пети пут. Захваљујући њему за Прокупље се чуло у целом свету,његова филмска дела приказивана су и освајала награде у конкуренцији највећих светских филмских радника.

Организациони одбор за обележавање градске славе је на данашњем састанку донео одлуку да  Владета Станковић,адвокат из Прокупља,на предлог Црквене управе Прокупље,буде домаћин славе Свети Прокопије у наредној години. Владета Станковић предложен је за домаћина градске славе из редова грађана Прокупља.                                                                                                                                            

 

Величина слова: