Veterinari svakodnevno na terenu
14. jula 2016.
Ugostili pesnike iz Leskovca
16. jula 2016.
Prikaži sve

Dodeljena najveća priznanja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 organizacioni%2017_7

Ovogodišnji dobitnik najvećeg priznanja Opštine Prokuplje Plakete Sveti Prokopije je Radivoje Šmigić,privrednik iz Beograda,rodom iz Tovrljana kod Prokuplja,odlučeno je danas na Organizacionom odboru za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije.

Ovaj uspešan privrednik nikada nije zaboravio svoje rodno selo i Toplicu. Pokretač je obnavljanja rada Osnovne škole u Tovrljanu,za koju je obezbedio sredstva i besplatno ustupio građevinski objekat. Redovno pomaže rad škola  i njihov je veliki donator. Zahvaljujući njemu,nakon tridesetak godina ponovo je počela sa radom Osnovna škola u Tovrljanu i započeti su radovi na izgradnji hrama Sv. Petke u Tovrljanu. 

Za istaknuta dostignuća postignuta u protekloj godini Opština Prokuplje na dan gradske slave dodeljuje i pohvalnice Sveti Prokopije.

sveti%20prokopije%20baner

Ovogodišnji dobitnici pohvalnica su Košarkaška ekipa Ginazije,Predrag Jakovljević iz Velike Plane i Žikica Jovanović iz Prokuplja.

Ekipa košarkaša Gimnazije je ove godine na Školskoj olimpijadi učenika srednjih škola Republike Srbije,koja je održana u Vranju,osvojila srebrnu medalju,čime je ostvarila istorijski uspeh za sport Gimnazije i Prokuplja,kaže se u obrazloženju za dodelu nagrade.

Predrag Jakovljević,pokretač je privredno- turističke manifestacije “Toplički sabor višnjara“ u Velikoj Plani,koja  se tradicionalno održava već 11 godina. Ova manifestacija doprinela je da opština Prokuplje i Toplica budu prepoznatljivi po proizvodnji i kvalitetu oblačinske višnje u zemlji i inostranstvu .  

Žikica Jovanović je osnivač i direktor Prokupačkog festivala  kratkog filma,koji je međunarodnog karaktera i ove godine se održava po peti put. Zahvaljujući njemu za Prokuplje se čulo u celom svetu,njegova filmska dela prikazivana su i osvajala nagrade u konkurenciji najvećih svetskih filmskih radnika.

Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave je na današnjem sastanku doneo odluku da  Vladeta Stanković,advokat iz Prokuplja,na predlog Crkvene uprave Prokuplje,bude domaćin slave Sveti Prokopije u narednoj godini. Vladeta Stanković predložen je za domaćina gradske slave iz redova građana Prokuplja.                                                                                                                                            

 

Veličina slova: